In conformitate cu prevederile Regulamentului Uniunii Europene 679 din 27 aprilie 2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, NXDATA. prelucreaza date cu caracter personal, cu respectarea principiilor mentionate in continuare, in scopuri legitime. Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza prin mijloace mixte (manuale si automate), cu respectarea cerintelor legale si in conditii care sa asigure securitatea, confidentialitatea si respectarea drepturilor persoanelor vizate.


1.     PRINCIPII ALE PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL


  • Legalitatea: Datele cu caracter personal sunt prelucrate cu buna-credinta, in temeiul si in conformitate cu prevederile legale;


  • Scopul bine-determinat: Orice prelucrare de date cu caracter personal se face in scopuri bine determinate, explicite si legitime, adecvate, pertinente si neexcesive, prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate;


  • Confidentialitatea: Persoanele care prelucreaza, in numele NXDATA date cu caracter personal au prevazut in contractul de munca si in fisa postului o clauza de confidentialitate actualizata conform cerintelor GDPR;


  • Consimtamantul persoanei vizate: Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile mentionate in Regulamentul UE 679/2016 si alte date prevazute de acte normative, este realizata cu acordul persoanei vizate;


  • Informarea: Persoana vizata este informata de catre NXDATA in legatura cu scopul si mijloacele de prelucrare a datele personale;


  • Stocarea: Datele cu caracter personal nu se stocheaza pentru o perioada mai lunga decat este necesar pentru realizarea scopurilor in care au fost colectate.


  • Protejarea persoanelor vizate: Persoanele vizate au dreptul de acces la datele care sunt prelucrate, de a interveni asupra acestora, dreptul de opozitie si de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantei de judecata pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate;


  • Securitatea: Masurile tehnice si organizatorice de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.


2.     DREPTURILE PERSOANEI VIZATE


  • Dreptul de a obtine de la NXDATA, la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de NXDATA;


  • Dreptul de a obtine de la NXDATA, la cerere si in mod gratuit rectificarea sau actualizarea, in special a datelor incomplete sau inexacte, pe baza actelor doveditoare;


  • Dreptul de a obtine de la NXDATA, la cerere si in mod gratuit, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu Regulamentul UE 679/2016;


  • Dreptul de a obtine de la NXDATA, la cerere si in mod gratuit notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele oricarei operatiuni efectuate, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat;


  • Dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime, ca datele personale sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare; in caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza;


  • Dreptul de portabilitate a datelor catre un alt operator;


  • Dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de Regulament, care au fost incalcate.


  • De asemenea, pentru a reclama nerespectarea drepturilor garantate de Regulamentul UE nr. 679/ 2016 persoana vizata se poate adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau/si instantelor de judecata.


3.     SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


Prin aceasta politica, NXDATA certifica faptul ca indeplineste cerintele de securitate a datelor cu caracter personal. NXDATA. utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare.


Conform cerintelor Legii nr. 679/2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, NXDATA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Orice persoana are dreptul de a refuza transmiterea datelor, ceea ce duce la suspendarea serviciilor oferite de catre NXDATA persoanei in cauza.


Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;
Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai partenerilor contractuali ai NXDATA, in conditii de siguranta si cu acordul persoanei vizate.


Conform Legii nr. 679/2016, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.


Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere la gdpr_nx@nxdata.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.


4.     DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA


NXDATA este proprietarul exclusiv al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala referitoare la continutului acestui site, inclusiv, fara a se limita la, articole, text, fotografii, ilustratii, muzica, clipuri audio si video, marci comerciale, embleme si modele.


Nicio sectiune din continutul de proprietate intelectuala al acestui site nu poate fi reprodusa, distribuita sau publicata sub nici o forma sau prin  niciun mijloc, fara acordul prealabil scris al NXDATA. Prin urmare, vizitatorii site-ului trebuie sa inteleaga si sa consimta sa nu modifice, sa vanda, sa distribuie sau sa creeze lucrari/opere/ derivate, pe baza imaginilor si a informatiilor publicate pe acest site.


5.     MASURILE DE SECURITATE A PRELUCRARII DE DATE PERSONALE


NXDATA a investit pentru adoptarea de masuri tehnice si organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate in conformitate cu cerintele GDPR, cu scopul de a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal impotriva oricaror actiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzatoare sau divulgare, modificare neautorizata, distrugere sau pierdere accidentala. Toti angajatii colaboratorii NXDATA, precum si orice terte parti care actioneaza in numele si pe seama NXDATA au obligatia de a respecta confidentialitatea informatiilor dumneavoastra, in conformitate cu prevederile prezentei Politici.


6.     TRANSFERUL INTERNATIONAL DE DATE


In calitate de furnizor de servicii de colocare si centre de date, NXDATA are o serie de relatii comerciale cu producatori si furnizori internationali. Singurele transferuri internationale de date care se realizeaza catre acestia sunt strict de natura comerciala si cu acordul partilor si constau in datele de contact ale persoanelor care semneaza sau gireaza anumite documente comerciale precum contracte, oferte de produse, facturi. In plus, transferurile de date de acest tip sunt punctuale, si implica un numar redus de persoane. Din perspectiva GDPR, acest tip de relatii comerciale cu parteneri externi, din tari non UE sau fara conditii de adecvare agreate de UE, poate fi incadrat la articolul 49 GDPR, aliniatul 1, paragrafele b) si c)., precum si in Preambulul 111 GDPR.


OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL


Operatorul de date cu caracter personal este compania NXDATA, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de colocare si centre de date din Romania. Oferta NXDATA este orientata exclusiv catre furnizarea infrastructurii asociate serviciilor de colocare/ centru de date: energie electrica, climatizare, spatiu fizic securizat, cablare structurata si acces la retele de telecomunicatii. Sediul NXDATA este Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 8, cladirea Feper, etaj 3, Bucuresti 020337.


RESPONSABILUL CU PROTECTIA DATELOR


Clientii si partenerii nostri au posibilitatea de a comunica in orice moment cu Responsabilul pentru protectia datelor personale, in mod direct, pentru orice subiect legat de prezenta Politica, utilizand datele de contact de mai jos:


Responsabil cu protectia datelor personale NXDATA: gdpr_nx@nxdata.ro,


Adresa de corespondenta: Bucuresti, Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 8, cladirea Feper, etaj 3, Sector 2, 020337.


© Nx Data. Toate drepturile rezervate.

www.ays.ro

NXDATA utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care nxdata.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigarii pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform termenilor de utilizare. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.

Am inteles
Cititi politica de cookies